10 de juny 2011

Els Pirates

· D'on eren els pirates?
 Les zones de major activitat dels pirates coincidia amb les de major trafic de mercancies i de persones. Les primeres referencies daten del segle V aC, en la Costa dels Pirates en el Golf Pèrsic. Altres zones afectades eren el Mar Mediterrani i el Mar de la China Meridional.
·Com eren els pirates?
 Encara que no es pot saber com eren ( cada pirata era d'una manera diferent) ,l'estereotip de pirata que coneixem, es que eren salvatjes, cruels, i que només els hi importaven les riqueses.
·Que vol dir la paraula pirata?
La paraula pirata prové del greg i el seu significat es "el que empren" o "el que intenta fortuna".
·Com vivien?
 Els pirates vivien en la més salvatje llibertat, ningu els manava i no reconeixien la autoritat.
 S'alimentaven de galetes, carn fumada o salada, passes, formatges, etc. Quan pescaven, incorporaven peix en la seva dieta que era una mica més variada. A vegades, portaven animals a bord que sacrificaven duran el viatje.
 Cuidaven els seus vaixells, ja que eren la seva eina de treball, de la cual depenien.
 Les posibilitats de morir eren moltes, i la perdida de braços, cames, i ulls era frequent.
·Com vestien?
 Jaquetes:Depenent, del clima més llargues o més curtes.
 Barrets: Tots portaven gorres o mocadors.
 Pantalons: Curts, fins als turmells (per això es diuen panatalons pirates).
 Calçat: Botes
 Arracades: Portaven arracades, ja que hi ha un punt d'acupuntura a les orelles, que disminueix el mareig.
 Sempre anaven armats.
·Quines armes feien servir?
Sabres, fusells, bombes de mà, pistoles, trabucs. En el vaixell hi havien canons
·Per a qui treballaven?
Els pirates no treballaven per ningú, només volien guanyar riqueses. Els pirates que treballaven per a algu, eren corsaris.

·Conclusió
 Els pirates teníen un sol objectiu: les riqueses. Les aconseguien saquejant baixells, en zones d'alta activitat de mercancies, i a vegades, fins i tot, saquejaven poblacions costaneres.
 Tenien un vida pobre, vivien en un vaixell, i menjaven el que podien conseguir saquejant. Alguns, es convertien en corsaris, i servien a personatges influents, o a una nació, per conseguir riqueses "de forma honrada".
 Vestien amb el que tenien, pantalons fins als turmells, jaquetes curtes o llargues depenent de clima, gorres o mocadors i botes. Les seves condicions de vida eren precaries, per això, les posibilitats de morir eren moltes, i molts perdien membres del cos.
 El vaixell, era el seu bé més preciat, més que els tresors i les riqueses, ja que era el que els hi permetia saquejar altres vaixells i per tant, conseguir riqueses, per això sovint, quan saquejaven, també es quedaven amb el vaixell enemic.